Warta Industri

Klasifikasi lan Proses Produktif Tabung Aluminium

2022-07-15

Klasifikasi tabung aluminium

Nalika nerangake tabung aluminium, kabeh wong ngerti. Padha bener tabung alloy aluminium, amarga tabung aluminium digawe saka aluminium murni banget alus lan meh ora ana guna.

Dibandhingake karo pipo baja, pipo alloy aluminium luwih entheng lan luwih deformable, lan bisa mbengkongaken. Lan tabung aluminium uga tahan banget karat. Dina iki, ayo ngenalake jinis tabung aluminium.

 
Ana akeh jinis tabung aluminium amarga kinerja mbentuk sing unggul. Nalika kita ngomong babagan pipa, kita biasane mikir babagan pipa bunder, sing uga dadi pipa sing paling akeh digunakake. Saliyane tabung bunder, tabung aluminium uga kalebu tabung persegi, tabung persegi panjang, tabung oval, tabung berbentuk khusus, lsp. Tabung aluminium diekstrusi liwat cetakan, anggere ana cetakan kanggo nggawe pola tabung aluminium.
Ana uga jinis khusus saka tabung aluminium, disebut tabung aluminium rapi, kang ora extruded dening mati biasa, nanging diprodhuksi dening punching extrusion. Iki jenis tabung aluminium angel kanggo gawé lan larang. Ora ana garis welding. Iki jenis tabung aluminium cocok kanggo pangolahan khusus kayata mlengkung.
 

Proses produksi tabung aluminium
Bahan baku kabeh selang aluminium dadi ingot aluminium (utawa lembaran aluminium). Iki minangka paduan aluminium kanthi kandungan aluminium 99,7% (sisa 0,3% yaiku seng, tembaga, magnesium, mangan, titanium, lan liya-liyane). Saiki, kanthi peralatan produksi otomatis, ingot aluminium bisa digawe dadi produk rampung - kemasan tabung aluminium kanggo ngisi lan ngisi siji baris produksi.
Langkah pisanan kanggo nggawe kabeh selang aluminium yaiku kanggo mencet ingot aluminium menyang tabung awal kanthi peralatan stamping, sing diarani "extruding". Ing wektu iki, iku mung Sejatine kawangun, lan bagéan saka waos pipe lan buntut pipe isih embrio atos, kang kudu "dipangkas lan Utas" karo peralatan reaming, kalebu nglereni flush buntut pipe lan Cut metu dibutuhake. benang ing orifice pipa. Ing wektu iki, tabung aluminium bener hard lan kudu dikirim menyang open kanggo "annealing" kanggo mulihake keluwesan tabung aluminium. Sawise annealing suhu dhuwur, dadi "selang aluminium" nyata. Sawise selang aluminium dibentuk, ora cocog kanggo ngisi tempel, lan sawetara proses kudu ditindakake.
Sawise annealing lan cooling, kabeh selang aluminium banjur "lacquering internal", sing, lapisan lancip saka resin disemprot ing tembok pipe. Iki jenis resin bisa èfèktif nyegah pengaruh asam, alkalin, uap banyu lan solvent, nambah tightness saka pipo, lan isolasi tempel saka kontak karo aluminium. Kajaba iku, yen tabung aluminium digunakake minangka kemasan kosmetik, kemasan produk perawatan kesehatan utawa kemasan obat, mula kudu disemprot nganggo resin sing cocog karo standar kebersihan panganan. Sawise nyemprotake internal, panas lan panggang kanggo ngobati.
Amarga umume tabung aluminium sing dibungkus didol ing pasar minangka komoditas konsumen sawise ngisi tempel, mula kudu digatekake tampilan lan duwe informasi produk lengkap. "Base coating" yaiku kanggo nutupi lapisan resin (biasane putih) ing permukaan silinder tabung aluminium. Karakteristik resin iki yaiku bisa digandhengake karo awak pipa, kanthi keluwesan sing dhuwur lan tahan goresan. Pipa aluminium dilapisi supaya bisa tahan goresan lan tabrakan. Sawise primer ditutupi, uga kudu dipanggang kanggo nambani.
Langkah sabanjure yaiku nyetak tembung lan pola ing awak tabung. "printing" tabung aluminium kanggo nyedhiyakake pangenalan lan estetika kanggo produk. Kualitas printing apik bisa nggawa refinement intuisi kanggo tabung aluminium, supaya iku uga link paling rego. Printing tabung aluminium duwe prabédan antarane printing offset lan printing layar sutra. Printing offset sing luwih umum nduweni kondisi peralatan sing beda-beda saka papat werna, limang werna lan enem werna. Sampeyan uga kudu digawe panas lan garing sawise dicithak. Sawise dicithak, sampeyan bisa "capping".
Prosedur pungkasan pangolahan tabung aluminium yaiku "lapisan lateks", yaiku nyemprotake bunder lateks ing cedhak bukaan ing tembok tabung, sing diarani lem buntut. Fungsine kanggo ngisi celah ing papan lempitan nalika tabung aluminium dilebokake lan disegel, supaya bisa nambah kekencangan paket kasebut.
Perlu dicathet yen ora kabeh produk tempel mbutuhake saben program pangolahan. Ing praktik, apa lapisan internal lan lem buntut dibutuhake kudu ditemtokake miturut sifat isi, lan cara primer lan printing kudu ditemtokake miturut kabutuhan desain produk. Senajan produksi tabung aluminium rangkep ora teknologi tliti, iku uga nandheske macem-macem rincian proses, supaya bisa duwe sealing, estetika lan portability saka bahan packaging. Kanthi cara iki, produk sing pungkasane diisi bisa nindakake fungsi sing cocog ing urip para pelanggan.