Warta Industri

Prinsip Kerja lan Klasifikasi Kondensor Mobil

2022-07-15

Cara kerja kondensor otomotif



Nalika refrigeran lumebu ing evaporator, tekanan dikurangi, lan gas tekanan dhuwur dadi gas tekanan rendah. Proses iki kudu nyerep panas, saengga suhu permukaan evaporator sithik banget, banjur hawa adhem bisa ditiup dening penggemar. Tekanan dhuwur lan refrigeran suhu dhuwur saka kompresor digawe adhem nganti tekanan dhuwur lan suhu kurang. Banjur nguap dening tabung kapiler lan nguap ing evaporator.



Klasifikasi kondensor otomotif


Miturut macem-macem jinis media pendingin, kondensor bisa digolongake dadi patang kategori, lan fungsine kaya ing ngisor iki:

 

(1) Tipe penguapan-kondensasi: Ing jinis kondensor iki, efek pendinginan sing diasilake dening penguapan refrigeran ing sistem pendinginan liyane digunakake kanggo kelangan uap refrigeran ing sisih liya partisi transfer panas, lan sing terakhir dikondensasi. lan liquefied. Kayata evaporate-condenser ing kulkas cascade.

 

(2) Air-cooled (uga disebut air-cooled): Ing jinis kondensor iki, panas sing dibebasake dening refrigeran dijupuk dening hawa. Udhara bisa dadi konveksi alami utawa aliran paksa kanthi kipas. Jenis kondensor iki digunakake kanggo peralatan kulkas Freon ing panggonan sing pasokan banyu ora trep utawa angel.

 

(3) Jinis pendinginan banyu: Ing jinis kondensor iki, panas sing dibebasake dening refrigeran dijupuk dening banyu sing adhem. Banyu sing adhem bisa digunakake kanggo panggunaan sepisan utawa didaur ulang. Kondensator sing digawe adhem banyu bisa dipérang dadi cangkang vertikal lan jinis tabung, cangkang horisontal lan jinis tabung lan jinis casing miturut jinis struktur sing beda.

 

(4) jinis cooling banyu-udhara: Ing jinis condenser, refrigerant digawe adhem dening banyu lan online ing wektu sing padha, nanging utamané gumantung ing penguapan saka cooling banyu ing lumahing tabung transfer panas kanggo nresep gedhe. jumlah panas saka sisih refrigerant Minangka panas laten saka vaporization banyu, peran udhara utamané kanggo njupuk adoh uap banyu kanggo akselerasi penguapan banyu. Mulane, konsumsi banyu saka jinis condenser iki cilik banget, lan iku jinis preferred saka condenser kanggo wilayah karo udhara garing, kualitas banyu kurang, suhu banyu kurang lan banyu ora cukup. Jenis kondensor iki bisa dipérang dadi rong jinis: jinis nguap lan jinis pancuran miturut struktur sing beda.