Warta Industri

Bedane Antarane Penguapan lan Kondensor AC Mobil

2022-07-21

Evaporator AC mobil kira-kira dipérang dadi rong jinis, siji yaiku evaporator sing nyedhot refrigerant cair, lan liyane yaiku evaporator sing nyedhot hawa kanggo nyerep panas ing mobil. Dadi sampeyan ngerti prabédan antarane evaporator lan condenser saka AC mobil? Sabanjure, aku bakal ngenalake bedane antarane evaporator lan kondensor AC mobil.



 

Bentenipun antarane penguapan lan condenser saka AC otomatis: Pambuka prabédan

 

1. Posisi Instalasi sing beda: kondensor dipasang ing ngarep tangki banyu, ing njaba mobil, lan evaporator dipasang ing sangisore dashboard lan ing mobil;

 

2. Karakteristik fungsional sing beda-beda: kondensor ngetokake gas suhu dhuwur lan tekanan dhuwur, lan evaporator ngganti panas antarane cairan suhu rendah lan tekanan rendah lan hawa ing mobil kanggo njupuk panas ing mobil!

 

Bedane antarane penguapan lan kondensor ing AC mobil: Tujuan

 

Evaporator AC minangka jinis evaporator. Fungsi evaporator air conditioner yaiku nggunakake refrigeran suhu rendah cair supaya gampang nguap ing tekanan sing sithik, ngowahi dadi uap lan nyerep panas saka medium sing digawe adhem kanggo entuk tujuan pendinginan.

 

Iku gumantung ing penggemar kanggo meksa udhara ing gudang kanggo mili liwat pipo cooling ing kothak kanggo ijol-ijolan panas, supaya dadi kanggo kelangan udhara, supaya minangka kanggo entuk tujuan ngurangi suhu gudang. Antarane wong-wong mau, refrigerant utawa pembawa refrigeran mili ing pipa exhaust, lan udhara njaba pipa digawe adhem dening tembok pipe disebut cooler online garing; Cairan refrigeran sing disemprot langsung ngganti panas karo hawa, sing diarani pendingin hawa udan; Saliyane pipa knalpot pendingin, pendingin udara hibrida uga duwe piranti semprotan kanggo refrigeran. Pendingin hawa garing sing umum digunakake ing panyimpenan kadhemen bisa dipérang dadi rong jinis: jinis langit-langit lan jinis lantai miturut posisi instalasi.

 

Bedane antarane penguapan lan kondensor AC otomatis: Fungsi

 

Syarat dhasar evaporator padha karo kondensor. Amarga diselehake ing mobil, kinerja anti-karat ora dhuwur kaya kondensor, nanging papan ing njero mobil diwatesi, saéngga ngetrapake syarat sing luwih ketat kanggo volume.

 

Fungsi evaporator yaiku nguapake refrigeran tekanan rendah saka katup ekspansi lan nyerep panas hawa ing mobil, supaya bisa nggayuh tujuan pendinginan mobil. Evaporator mung kudu duwe tabung lan jinis sirip. Tabung lan Strip lan dibandhingke. Saiki, kabeh-aluminium laminated lan tabung-sabuk evaporators utamané digunakake ing mobil ing negaraku, tembaga-tabung aluminium-sheet evaporators utamané dipigunakaké ing mobil penumpang gedhe, lan ana sawetara formulir ing medium-ukuran bus, utamané tube- jinis sabuk. Contone, AC Audi A6, Baolai, Honda, Buick, Sail, Shanghai Passat lan mobil liyane kabeh nggunakake evaporators ditumpuk, lan AC sedan Santana 2000 nggunakake tube-band evaporators.

 

Macem-macem jinis evaporator duweni media pendinginan sing beda. Sawetara digawe adhem kanthi banyu, brine utawa larutan etilena glikol, lan liyane digawe adhem kanthi hawa. Dina iki aku bakal ngenalake sampeyan ing kene, supaya sampeyan ngerti bedane penguapan lan kondensor AC mobil.