Warta Industri

Prinsip kerja lan fungsi intercooler

2022-09-09

Babagan peran intercooler mobil:

1. Nambah kinerja daya engine. Suhu udara intake sing luwih murah nambah efisiensi pangisi daya mesin, saengga bisa ningkatake kinerja tenaga mesin.
2. Ngurangi konsumsi bahan bakar mesin. Efisiensi pangisian daya mesin sing luwih apik ngidini saben tetes bahan bakar mbentuk campuran sing gampang kobong karo hawa, lan saben tetes bahan bakar wis diobong kanthi lengkap.
3. Ngurangi kamungkinan deflagration engine. Suhu dhuwur lan hawa tekanan dhuwur lan bahan bakar mbentuk campuran gas combustible suhu dhuwur lan tekanan dhuwur, sing rawan deflagration ing silinder mesin. Ngurangi suhu udara intake kanthi efektif bisa nyuda ketukan mesin. Detonasi bisa nyebabake getaran mesin sing ora normal lan ngrusak aksesori mesin.
4. Luwih adaptasi karo lingkungan kerja sing dhuwur. Isi oksigen ing dhuwur kurang, lan efficiency daya wis apik, supaya daya engine bisa terus-terusan output.

Intercooler umume dianggo bebarengan karo supercharger gas. Suhu hawa intake saka mesin sing disedot sacara alami biasane ora dhuwur banget, lan suhu gas sing dikompres dening supercharger dhuwur banget. Utamané turbocharger gas exhaust, daya asalé saka emisi gas exhaust, lan suhu gas exhaust dhuwur banget, saéngga suhu awak turbocharger uga dhuwur banget, lan suhu udhara liwat turbocharger gas exhaust alamiah luwih dhuwur. . Kanggo mesin supercharged, intercooler minangka mekanisme sing kudu ana.