Warta Industri

Napa tabung aluminium kudu dioksidasi?

2021-06-23

aluminum tube

Keuntungan saka pipa aluminium dhewe:

Kaping pisanan, kaluwihan teknologi las: teknologi las pipa tembaga-aluminium berdinding tipis sing cocog kanggo produksi industri dikenal minangka masalah kelas dunia lan minangka teknologi kunci kanggo ngganti tembaga karo aluminium kanggo nyambungake pipa AC.
Sing nomer loro yaiku kauntungan urip layanan: saka perspektif tembok sisih njero tabung aluminium, amarga lemari es ora ngemot kelembapan, tembok njero tabung penghubung tembaga-aluminium ora bakal karat.
Sing nomer telu yaiku kauntungan ngirit energi: efisiensi transfer panas luwih murah saka pipa penghubung antara unit ruangan lan unit ruangan AC, luwih ngirit energi.
Kaping papat, nduwe performa bending sing apik banget lan gampang dipasang.

Kabeh wong bisa uga ora ngerti mupangat oksidasi tabung aluminium. Muga-muga liwat artikel iki, sampeyan bisa ngerti babagan tabung aluminium luwih jero.
Oksidasi tabung aluminium nuduhake teknologi proteksi materi sing mbentuk film oksida ing permukaan tabung aluminium ing larutan elektrolit kanthi ngetrapake arus anoda, uga dikenal minangka anodisasi permukaan. Tahan karat, atose, tahan aus, isolasi lan tahan panas bahan pipa aluminium utawa produk sawise anodisasi permukaan wis apik banget. Bahan logam sing paling anodized yaiku aluminium. Anodisasi tabung aluminium umume ditindakake ing elektrolit asam, kanthi aluminium minangka anoda. Sajrone proses elektrolisis, anion oksigen reaksi karo aluminium kanggo ngasilake film oksida. Film jenis iki durung cukup padhet nalika wiwitan digawe. Sanajan duwe resistensi tartamtu, ion oksigen negatif ing elektrolit isih bisa tekan permukaan aluminium lan terus nggawe film oksida. Nalika kekandelan film mundhak, resistensi uga saya mundhak, mula aliran elektrolisis saya mudhun. Ing wektu iki, film oksida njaba sing kontak karo elektrolit dibubarake kanthi kimia. Nalika tingkat pambentukan oksida ing permukaan aluminium mboko sithik imbangan karo tingkat pembubaran kimia, film oksida bisa nggayuh kekandelan maksimal ing parameter elektrolisis iki. Lapisan njaba film anodik oksida aluminium keropos, lan gampang nyedhot pewarna lan bahan warna, mula bisa dicelup kanggo nambah dekorasi. Sawise film oksida disegel nganggo banyu panas, uap suhu dhuwur utawa uyah nikel, tahan korosi lan tahan aus bisa luwih apik. Saliyane aluminium, logam sing nggunakake anodisasi permukaan ing industri kalebu campuran paduan magnesium, paduan tembaga lan tembaga, paduan seng lan seng, baja, kadmium, tantalum, lan zirconium.