Warta Industri

Apa intercooler??

2021-06-25

Intercooler

Ana akeh bagean ing njero mobil, lan intercooler kalebu salah sawijine.
Amarga intercooler pancen aksesori turbocharged, fungsine kanggo nyuda suhu udhara suhu dhuwur sawise didorong, saengga bisa nyuda beban termal mesin, nambah volume udara asupan, lan banjur nambah tenaga mesin. Intercooler umume digawe saka bahan paduan aluminium. Miturut media adhem sing beda, intercooler umum bisa dipérang dadi rong jinis: adhem kanthi adhem lan adhem banyu.
Suhu gas buang sing dibuwang dening mesin kasebut dhuwur banget, lan konduksi panas liwat supercharger bakal nambah suhu udhara asupan. Kajaba iku, kapadhetan udhara bakal nambah sajrone proses kompresi, sing mesthi nyebabake kenaikan suhu udara, saengga bisa nyebabake efisiensi pengisian daya mesin. Yen sampeyan pengin luwih nambah efisiensi ngisi daya, sampeyan kudu nyuda suhu udhara asupan.

Yen hawa superkul sing ora digawe adhem mlebu ing ruangan pembakaran, saliyane mengaruhi efisiensi pengisian daya mesin, uga bakal gampang nyebabake suhu pembakaran mesin dadi gedhe banget, nyebabake kerusakan kayata ketukan, lan bakal nambah konten oksida nitrogen ing mesin bensin mesin.

Supaya bisa ngatasi efek samping sing disebabake dening paningkatan suhu udhara sawise supercharging, kudu nginstal intercooler kanggo nyuda suhu asupan.