Warta Industri

Prinsip kerja radiator mobil listrik.

2021-06-29

aluminum radiator

Banyu panas saka jaket banyu mesin dipérang dadi pirang-pirang helai cilik saka ndhuwur nganti ngisor utawa lateral lan mbuwang panas dadi hawa ing saubenge. Nambah area pembuangan panas lan nyepetake pendinginan banyu. Sawise banyu adhem ngliwati radiator, suhune bisa dikurangi 10 nganti 15 ° C. Supaya bisa ngilangi panas saka radiator sanalika bisa, kipas dipasang ing mburine radiator supaya bisa digunakake karo radiator. Intensitas pendinginan sistem pendingin banyu sing dipeksa umume kena pengaruh kacepetan mesin, kacepetan putar crankshaft, pompa banyu lan kipas angin, lan suhu udhara njaba. Nalika kahanan operasi ganti, kayata suhu udhara njaba sing dhuwur lan mesin sing nyepetake kacepetan kurang lan beban dhuwur, intensitas pendinginan dibutuhake supaya kuwat, yen mesin kasebut gampang banget.

Saiki, radiator mobil listrik umume digawe saka paduan aluminium. Pipa banyu lan wastafel umume digawe saka aluminium. Pipa banyu aluminium digawe kanthi bentuk rata kanthi wastafel bergelombang. Kinerja dissipation panas ditekan. Arah instalasi jejeg karo arah aliran udara. , Coba coba tahan angin dadi paling cilik, lan efisiensi pendinginan kudu dhuwur. Coolant kasebut mili ing inti radiator, lan hawa liwat njaba inti radiator. Pendingin panas dadi adhem kanthi mbuwang panas menyang udhara, lan hawa adhem dadi panas kanthi nyerep panas sing dibuwang dening coolant, lan disipasi panas bisa ditindakake liwat sirkulasi sakabehe.

Minangka radiator kendaraan listrik minangka komponen penting saka sistem pendingin mesin sing digawe adhem banyu, lan kanthi pangembangan pasar mobil ing negara saya, radiator kendaraan listrik uga wis wiwit tuwuh ing arah entheng, efektifitas biaya lan penak. Saiki, kendaraan listrik negara saya Radiator biasane dipérang dadi rong jinis: Jinis DC lan jinis aliran silang. Struktur inti penukar panas duwe rong jinis: jinis tabung lan jinis tabung-band. Inti radiator jinis fin kalebu akeh tabung lan sirip sing adhem. Tabung pendinginan nggunakake bagean silang kanggo ngilangi resistensi hawa lan nambah area transfer panas.