Warta Industri

Bedane tabung aluminium lan tabung logam liyane

2021-06-30

aluminum tube

Yen dibandhingake karo pipa logam keras liyane (kayata tembaga lan stainless steel), pipa aluminium duwe kaluwihan kaya ing ngisor iki:
Bahan entheng: Keuntungan gedhe ing kapal, aerospace lan lapangan liyane;
Kateguhan sing kuwat: plastisitas dhuwur minangka bahan sing nyambung;
Ketahanan korosi parah: umur layanan sing luwih dawa lan kinerja biaya sing luwih dhuwur;
Permukaan sing alus, ora gampang teyeng: kinerja dekoratif sing kuat, biaya perawatan sing murah;
Konduktivitas termal sing kuwat: Aluminium dhewe duwe konduktivitas termal sing kuat, sing bisa nggayuh kinerja sing padha karo bahan olahan liyane.


Kerugian tabung aluminium yaiku:
Pemanasan bakal deform: Tabung aluminium biasa bakal deform nalika dipanaskan nganti tartamtu. Mula, pangolahan aluminium umume ditindakake miturut tujuan tabung aluminium, lan tabung aluminium ora gampang deformasi;
Bahan ringan: Sawetara logam keras duwe kaluwihan luwih akeh ing wilayah sing mbutuhake kualitas lan kekuwatan;
Biaya rega: Rega rega aluminium bisa uga luwih dhuwur tinimbang logam liyane. Amarga aluminium luwih entheng tinimbang logam liyane, 1 pon aluminium luwih abot tinimbang 1 pon logam liyane.

Ringkesan, nalika milih pipa sing paling cocog kanggo aplikasi sampeyan, sing dadi pertimbangan utama yaiku karakteristik lingkungan aplikasi, kayata butuh resistensi korosi, perlu perawatan sawise pas, apa perlu transfer panas konduksi. Yen wis milih kategori logam sing cocog karo aplikasi sampeyan, sampeyan bisa milih seri logam lan pamrosesan paduan.