Warta Industri

Karakteristik lan cara welding pipa aluminium lan aluminium

2021-11-15
Paduan aluminium digunakake kanthi akeh ing macem-macem produk struktur sing dilas amarga bobot entheng, kekuatan dhuwur, tahan korosi sing apik, non-magnetik, bisa dibentuk apik lan kinerja suhu sing apik. Paduan aluminium digunakake tinimbang materi piring baja kanggo ngelas, lan bobot struktur bisa dikurangi luwih saka 50%. Mula, saliyane digunakake kanthi akeh ing penerbangan, aerospace, lan teknik listrik, paduan aluminium lan aluminium uga saya akeh digunakake ing industri petrokimia.

Wiwit pipa aluminium lan aluminium nindakake panas kanthi cepet lan blumbang molten crystallizes kanthi cepet, ora ana kesenjangan utawa pinggiran kethul sajrone perakitan, lan pangolahan sing dipeksa kudu nyingkiri kanggo nyuda stres residual gedhe sawise welding. Dawane weld posisi yaiku 10-15mm.

Sadurunge welding, mbusak wêdakakêna ireng lan film oksida ing lumahing welding tack, lan ndandani loro ends menyang slope lanang. Weldment ora perlu preheated. Test welding ing papan test sadurunge welding. Nalika dikonfirmasi yen ora ana porositas, nindakake welding formal. Gunakake kontak busar frekuensi dhuwur, titik wiwitan busur kudu ngliwati garis tengah kira-kira 20mm, lan tetep ana ing kono kira-kira 2-3 detik, banjur, miturut kondisi penetrasi, gunakake arus dhuwur, welding cepet, kabel las. ora ayunan, lan mburi kabel welding ora Apa ninggalake wilayah dilindhungi argon. Yen ninggalake zona perlindungan gas argon, ujung kabel las kudu dipotong. Sudut antarane kawat las lan lumahing las kudu kira-kira 15 °, lan amba antarane gun welding lan lumahing las kudu katahan antarane 80 ° lan 90 °.

Kanggo nambah zona pangayoman argon lan nambah efek pangayoman, gedhe-diameteripun welding gun porselen muncung bisa digunakake kanggo nambah aliran argon saka bedhil welding. Nalika spatters sing ngalangi aliran gas argon ditempelake ing muncung, spatters kudu dibusak utawa muncung kudu diganti. Nalika tip tungsten wis kontaminasi, wangun ora duwe aturan baku, etc, iku kudu didandani utawa diganti. Elektroda tungsten ngirim ora kelet metu saka muncung. Kontrol suhu welding utamané kontrol kacepetan welding lan saiki welding.



Asil tes nuduhake yen welding dhuwur-saiki, cepet bisa kanthi efektif nyegah pori-pori. Iki utamané amarga seng nembus luwih cepet saka las sak proses welding, wektu panas cendhak logam molten, lan kasempatan kurang saka panyerepan gas. Nalika nutup busur, mbayar manungsa waé kanggo ngisi kawah busur, ngurangi blumbang molten, lan Nyingkiri bolongan shrinkage. Persimpangan titik pungkasan kudu dilas kanthi 20 ~ 30mm. Sawise mungkasi busur, tundha stop gas kanggo 6 detik. Nalika puteran aluminium lan aluminium alloy pipo sing butt gandheng, obor welding kudu ing posisi welding slope rada munggah, kang kondusif kanggo seng nembus. Nalika welding lapisan ngisor pipe nglukis-walled, kabel welding ora dibutuhake, nanging welding kabel dibutuhake kanggo lapisan welding sakteruse.