Warta Industri

Fungsi lan Prinsip Kerja Radiator Engine

2022-07-27


Radiator mesin, uga dikenal minangka tangki banyu mesin, minangka komponen utama sistem pendinginan mesin sing digawe adhem banyu. Mesin digawe adhem kanthi sirkulasi banyu sing dipeksa, yaiku piranti ijol-ijolan panas sing njamin operasi terus-terusan mesin ing sawetara suhu normal. Ayo kita ngenalake peran radiator mesin lan prinsip kerja radiator mesin.

 

Peranan radiator mesin, prinsip kerja radiator mesin-Prinsip

 

Radiator dianggo kanthi nggunakake energi panas sing ilang dening cairan pendingin. Kanggo mesthekake suhu sing tepat saka mesin pembakaran internal, mundhut panas saka banyu cooling iku indispensable. Umume, pompa banyu sing digerakake dening mesin digunakake kanggo meksa sirkulasi banyu adhem ing kabeh bagean mesin. Piranti sing nyerep panas sing diasilake dening mesin lan nyebar menyang udara yaiku radiator.

 

Peranan radiator mesin, prinsip kerja radiator mesin - Kinerja Dasar

 

Kinerja dhasar radiator ditondoi dening macem-macem suhu lan panas sadurunge lan sawise ijol-ijolan panas antarane udhara saka adi suhu kurang lan banyu saka adi suhu dhuwur. Ditemtokake dening suhu udhara lan banyu ing inlet radiator, kabeh area boros panas radiator, tingkat transmisi panas, suhu udhara sawise panyerepan panas nalika saben cairan (udhara, banyu) nampa panas. , suhu banyu sawise release panas, lan suhu banyu. Iki ditemtokake dening jumlah panas sing dibebasake (jumlah panas sing diserap dening hawa). Apa release panas konsisten karo suhu target sing dikarepake minangka basis kanggo nemtokake kinerja dhasar sink panas.

 

Kecepatan udara sing dhuwur lan mili liwat radiator kanggo nambah kapasitas boros panas radiator lan aksesoris mesin sing adhem. Nutup inlet banyu kanggo nyegah splashing nalika cooling wengi; ngeculake uap banyu ing sistem pendinginan (pipa discharge uap) kanggo nyuda tekanan; ngimbangi tekanan ing sistem pendinginan lan nambah tekanan.