Warta Industri

Prinsip kerja radiator mobil

2022-07-29

Prinsip kerja radiator mobil


Fungsi radiator mobil utamane kanggo kelangan mesin lan njamin operasi kendaraan sing stabil sajrone nyopir, saengga radiator penting banget kanggo kendaraan.

Radiator mobil umume dipérang dadi rong jinis: pendinginan banyu lan pendinginan hawa. Minangka jeneng tabet, cooling online kanggo entuk efek boros panas liwat aliran hawa adhem. Pendingin hawa sing adhem umume duwe struktur sink panas sing padhet ing cangkang, sing bisa mbantu konduksi panas lan njaga suhu mesin ing tingkat sing kurang. Radiator sing digawe adhem banyu njupuk panas liwat aliran coolant. Pompa banyu pompa coolant menyang radiator, lan banjur nggunakake angin mlaku lan penggemar kanggo kelangan coolant, supaya minangka kanggo entuk efek cooling.