Warta Industri

Bedane antarane lembaran aluminium lan lembaran stainless steel

2022-08-26

Lembaran aluminium paduan kanggo nambah macem-macem unsur paduan (unsur paduan utama yaiku tembaga, silikon, magnesium, seng, mangan, lan unsur paduan sekunder yaiku nikel, wesi, titanium, krom, litium, lan sapiturute) sajrone ngolah piring aluminium kanggo nambah. sifat mekanik saka piring aluminium. kinerja lan indikator kimia. Lembaran aluminium paduan nduweni sifat khusus sing ora nduweni lembaran aluminium murni, lan akeh digunakake ing lingkungan khusus, kayata kapal, kulkas, cetakan, peralatan aerospace lan liya-liyane.


Lembaran baja tahan karat nduweni permukaan sing alus, plastisitas dhuwur, kateguhan lan kekuatan mekanik, lan tahan karat dening asam, gas alkalin, solusi lan media liyane. Iki minangka baja paduan sing ora gampang karat, nanging ora pati karat. Lembaran baja tahan karat nuduhake piring baja sing tahan karat dening media sing lemah kayata atmosfer, uap lan banyu, dene lembaran baja tahan asam nuduhake piring baja sing tahan korosi kanthi media korosif kimia kayata asam, alkali, lan uyah.


Dibandhingake karo lembaran stainless steel, lembaran aluminium kanthi kekandelan sing padha bobot entheng, plastisitas apik, lan cocok kanggo diproses, nanging kekurangane yaiku paduan aluminium ora tahan karat. Malah yen ana ing udhara kanggo dangu, padha bakal corroded lan ora bisa digunakake ing lingkungan asor dhuwur. Lan panggonan ing ngendi asam, alkali, lan uyah bisa corrode. Produk stainless steel duwe atose dhuwur, kekuatan dhuwur, resistance karat dhuwur lan resistance deformasi suhu dhuwur, lan produk stainless steel kualitas dhuwur bisa digunakake ing lingkungan asam lan alkali. Nanging rega stainless steel luwih dhuwur tinimbang rega paduan aluminium.