Warta Industri

Riset Teknologi Pengelasan Plate-fin Aluminium Alloy Oil Cooler

2022-08-26

Riset Teknologi Pengelasan Plate-fin Aluminium Alloy Oil Cooler

Fungsi utama saka cooler lenga (diarani minangka cooler lenga) yaiku kanggo kelangan lenga pelumas mesin, lan minangka bagean penting saka sistem pendinginan mesin mobil. Saiki, cooler lenga kendaraan biasane nggunakake zigzag multi-lapisan sing disusun kanthi padhet. staggered fin kabeh-aluminium lenga coolers. Jinis adhem lenga iki ukurane cilik, bobot entheng lan efisiensi pendinginan dhuwur, nanging struktur sakabèhé saka cooler lenga rumit. Ing wektu sing padha, uga nduweni syarat sing ketat banget babagan kinerja sealing lan resistensi korosi saka cooler minyak. Kanggo entuk sambungan sing tepat lan dipercaya antarane cooler lenga lan sistem cooling, cara sambungan wis dadi topik riset sing wis kepincut akeh manungsa waé.Makalah iki njupuk CA jinis plate-fin aluminium alloy lenga adhem minangka obyek riset. Pisanan, proses welding titik resistance saka struktur piring ndhuwur cooler lenga lan proses brazing awak inti ing pawon Nocolok ditetepake.Kapindho, sawise welding, macro-morfologi, microstructure, microhardness, tensile situs lan analisis tearing. saka joints titik-welded padha digawa metu mungguh, lan pengaruh saka paramèter proses beda ing sifat saka joints titik-gandheng sinau. .Ing wektu sing padha, pengaruh paramèter proses brazing ing microstructure gabungan brazed saka cooler lenga diteliti, lan test kinerja lengkap saka cooler lenga wis digawa metu, kang menehi sawetara saran kanggo welding saka jinis iki. cooler lenga paduan aluminium plate-fin. Basis teoretis saka pakaryan.Panaliten eksperimen nuduhake yen: 1) Sambungan las titik dumadi saka telung bagean: nugget, cincin plastik lan logam dasar, lan nugget kalebu struktur "columnar grain + equiaxed grain" sing khas. saka siklus saiki lan welding, struktur gandum equiaxed ing tengah nugget weld mboko sithik coarsened, jumlah struktur gandum columnar melorot karo Tambah saka saiki welding, lan tambah karo nambah meksa elektroda.2) Efek saka saiki welding , siklus welding lan tekanan elektroda ing microhardness lan mbukak tensile saka titik gandheng joints beda. area pengaruh.3) Nalika welding saiki, siklus lan tekanan online elektroda 22 kA, 8 cyc lan 0,20 MPa, mungguh, lan wektu preloading lan wektu nyekeli mungguh 25 cyc lan 15 cyc, kinerja welding titik. gabungan tekan nilai sing paling apik, lan nilai rata-rata luwih dhuwur. Kekerasan mikro yaiku 40,64 Hv, lan gaya geser tarik yaiku 2,103 kN.4) Struktur mikro saka area brazing yaiku solusi padhet α(Al) khas lan fase eutektik Al+Si. Parameter proses optimal saka proses brazing yaiku minangka nderek: suhu saka enem zona punika 600â-605â-610â-615â-620â-615â, lan kacepetan sabuk bolong ing zona brazing punika 320 mm / min. Tes kinerja lengkap saka cooler lenga ditindakake, lan ditemokake yen tingkat kualitas produk kasebut dhuwur lan nyukupi syarat produksi lan panggunaan, nuduhake yen paramèter proses optimal bisa digunakake kanggo nuntun produksi welding sing nyata.