Warta Industri

Apa sing Techniques Processing aksesoris alloy aluminium

2022-09-16

5 pangolahan umum kanggo ngolah bagean alloy aluminium:


1. Pengolahan bagian paduan aluminium, uga disebut pangolahan CNC, pangolahan bubut otomatis, pangolahan bubut CNC, lan liya-liyane,
(1) Piranti mesin biasa nggunakake ngowahi, panggilingan, planing, pengeboran, grinding, lan sapiturute kanggo ngolah bagean cetakan, lan banjur ndandani sing perlu kanggo tukang pasang lan ngumpulake dadi macem-macem cetakan.
(2) Keperluan presisi bagean cetakan dhuwur, lan angel kanggo mesthekake akurasi mesin sing dhuwur mung nganggo alat mesin biasa, mula sampeyan kudu nggunakake alat mesin presisi kanggo diproses.
(3) Kanggo nggawe bagean pukulan, utamane pukulan sing bentuke kompleks, bolongan pukulan lan pangolahan rongga luwih otomatis, lan karya ndandani fitter luwih otomatis, perlu nggunakake alat mesin CNC (kayata mesin penggilingan CNC telung koordinat, mesin. pusat, gilingan CNC, etc.) kanggo proses cetakan.

2. Stamping bagean wesi aluminium

Punching nuduhake proses mbentuk nglamar pasukan njaba kanggo piring, ngudani, pipo lan profil liwat mesin punching lan mati kanggo nimbulaké ewah-ewahan bentuk plastik utawa misahake kanggo njupuk workpieces (stamping bagean) saka wangun lan ukuran dibutuhake. Stamping minangka proses produksi aksesoris produk kanthi wujud, ukuran lan kinerja tartamtu, kanthi kekuwatan mesin stamping konvensional utawa khusus, piring kasebut langsung deformed dening pasukan ing cetakan, lan banjur deformed kanggo entuk wangun tartamtu, ukuran lan kinerja. piring. Dies lan peralatan minangka telung unsur utama pangolahan stamping. Cara Stamping minangka cara pangolahan deformasi kadhemen logam, saengga uga disebut stamping kadhemen utawa stamping lembaran, diarani stamping. Iki minangka cara kerja plastik logam utama.

3. Precision casting aksesoris alloy aluminium
Iku belongs kanggo casting tliti casting khusus. Bagean sing dipikolehi kanthi cara iki biasane ora perlu dimesin. Kayata casting investasi, casting meksa, etc. Dibandhingake karo Techniques casting tradisional, tliti casting cara casting. Cara kasebut bisa entuk wangun sing luwih tepat lan nambah presisi casting. Praktek sing luwih umum yaiku: pisanan ngrancang lan nggawe cetakan miturut syarat produk (kanthi wates cilik utawa ora ana wates), matak lilin kanthi cara tuang kanggo entuk cetakan lilin asli, banjur bola-bali cat ing cetakan lilin, cangkang hard, Ing jamur lilin dipun bibaraken ing kanggo njupuk growong kanggo dewaxing; cangkang dipecat kanggo entuk kekuatan sing cukup; bahan logam kanggo pour; wedhi wis di resiki sawise shelling; produk rampung tliti dhuwur bisa dipikolehi. Perawatan panas lan kerja kadhemen miturut syarat produk.


4. Powder metallurgy aksesoris alloy aluminium
Metalurgi bubuk minangka teknologi sing nggunakake bubuk logam (kadhangkala ditambahake bubuk non-logam cilik) kanggo nyampur bubuk logam, wangun, sinter, lan nggawe bahan utawa produk. Ana rong perangan, yaiku:
(1) Pabrik wêdakakêna logam (uga kalebu wêdakakêna paduan, salajengipun dipunsebat "wêdakakêna logam").
(2) Nyampur wêdakakêna logam (kadhangkala uga nambahi bubuk non-logam cilik), wangun lan sinter kanggo nggawe bahan (disebut "bahan metalurgi bubuk") utawa produk (disebut "produk metalurgi bubuk").

5. Injeksi ngecor bagean aluminium alloy
Wêdakakêna padhet lan binder organik seragam kneaded, lan sawise granulation, padha nyuntikaken menyang growong jamur karo mesin injeksi ngecor ing negara digawe panas lan plasticized (~ 150 ° C) kanggo solidify lan mbentuk, lan banjur kimia utawa termal decompose. kosong sing dibentuk. Binder dicopot, banjur prodhuk dipikolehi kanthi sintering lan densifikasi. Dibandhingake karo proses tradisional, nduweni karakteristik presisi dhuwur, organisasi seragam, kinerja apik lan biaya produksi sing murah. Produk kasebut akeh digunakake ing teknik informasi elektronik, peralatan biomedis, peralatan kantor, mobil, mesin, hardware, peralatan olahraga, industri jam tangan, senjata lan industri aerospace.