Warta Industri

Pambuka lan jinis adhem minyak

2021-05-10

IngPendingin minyak universal is a device that accelerates the heat dissipation of the lubricating oil to keep it at a lower temperature. In the enhanced engine with high performance and high power, the Pendingin minyak universal must be installed due to the large heat load. The Pendingin minyak universaldisusun ing sirkuit minyak pelumas, lan prinsip kerjane padha karo radiator.

Dingin adhem

Inti adhem minyak adhem kanthi udhara digawe saka akeh tabung adhem lan piring adhem. Nalika mobil mlaku, angin sing bakal teka ing mobil digunakake kanggo adhem inti adhem minyak panas. Pendingin minyak sing adhem kanthi udhara mbutuhake ventilasi ing saubengé. Sampeyan angel banget supaya ruangan ventilasi cukup ing mobil biasa, lan umume arang digunakake. Jinis adhem iki umume digunakake ing mobil balap amarga kacepetan mobil balap lan volume udhara adhem sing gedhe.

Digawe adhem banyu

Pendingin minyak dilebokake ing sirkuit banyu adhem, lan suhu banyu adhem digunakake kanggo ngontrol suhu minyak pelumas. Nalika suhu minyak pelincir dhuwur, suhu minyak pelumas dikurangi dening banyu adhem. Nalika mesin diwiwiti, panas bakal diserep saka banyu adhem supaya suhu minyak pelumas mundhak kanthi cepet. Ingadhem minyak universalkasusun saka cangkang digawe saka paduan aluminium, tutup ngarep, tutup mburi lan tabung inti tembaga. Kanggo nambah pendinginan, sink panas dipasang ing sanjabane tabung. Banyu adhem mili ing sanjabane tabung, lan minyak pelumas mili ing njero tabung, lan panas pertukaran loro kasebut. Ana uga struktur ing endi minyak mili ing njaba pipa lan banyu mili ing njero pipa.