Warta Industri

Kepiye cara sistem pendinginan mobil?

2021-07-15

Sistem pendinginan mobil modern cukup gampang. Jaringan saluran ngemot antifreeze / coolant cair ing bagian mesin sing luwih panas. Pendingin diteken ngubengi saluran kasebut kanthi pompa banyu. Termostat nyegah coolant supaya ora mili nganti motor cukup panas. Selang karet ngangkut coolant saka motor menyang radiator, uga inti pemanas, sing umume radiator luwih cilik ing sangisore dashboard.
Radiator nggunakake udara eksternal lan kipas kanggo adhem cairan ing sistem, dene inti pemanas nggunakake panas saka coolant lan kipas kanggo dadi panas ing mobil.
Supaya cepet panas mesin adhem, dilengkapi termostat. Nalika kadhemen, termostat matesi aliran adhem supaya ora mlebu ing radiator. Sawise mesin tekan suhu, termostat bakal mbukak lan coolant bakal mili ing saindenging sistem. Termostat, kopling utawa penggemar pendinginan sing dikontrol kanthi elektronik bisa bebarengan njaga banyu ing suhu sing optimal. Pramila thermometer tetep tetep tetep yen mobil sampeyan dadi panas.