Warta Industri

Apa sing diarani radiator otomatis?

2021-07-22

Kepiye cara kerja radiator otomatis?
Mesin kendaraan ngobong bahan bakar lan ngasilake energi saka pirang-pirang bagean sing bisa obah kanggo nyedhiyakake tenaga sing dibutuhake. Kekuwatan lan gerakan semacam iki bakal ngasilake akeh panas ing kabeh mesin. Panas iki kudu dicopot saka mesin sajrone operasi supaya ora panas banget, sing bisa nyebabake kerusakan serius.
Radiator mbantu nyingkirake panas saka mesin. Iki minangka bagean saka sistem pendingin mesin, sing uga kalebu pendingin cair, selang kanggo sirkulasi pendingin, kipas, lan termostat kanggo ngawasi suhu pendingin. Pendingin ngliwati selang saka radiator, nyedhot panas mesin liwat mesin, banjur bali menyang radiator.
Sawise bali menyang radiator, nalika cairan panas liwati, sirip logam tipis bakal ngetokake panas saka coolant menyang udara njaba. Hawa adhem mili menyang radiator liwat gril mobil kanggo mbantu ngrampungake proses iki. Nalika mobil mandheg, kayata ora ana ing lalu lintas, kipas sistem bakal ngetokake hawa kanggo mbantu nyuda suhu pendingin sing digawe panas lan ngetokake hawa panas ing njaba mobil.
Sawise coolant ngliwati radiator, banjur didaur ulang nganggo mesin. Siklus ijol-ijolan panas iki terus-terusan njaga suhu operasi sing optimal lan nyegah mesin dadi panas banget.