Warta Industri

Apa sebabé suhu radiator mobil sing dhuwur?

2021-08-11

Alasan suhu banyu mobil dhuwur:

1. coolant ora cukup:Sirkulasi banyu jangka panjang nalika mesin digunakake bakal nyebabake coolant ing sistem pendinginan mesin alon-alon, nyebabake kekurangan banyu ing tangki banyu. Yen pamilik ora mriksa lan nemokake lan nambah coolant ing wektu, bakal gampang suhu banyu mesin dadi gedhe banget;


2. Radiator bocor:Sambungan tangki banyu sing rusak utawa ngeculake sing nyambung karo pipa banyu bakal nyebabake bocor banyu. Ing wektu iki, sirkulasi banyu bakal diblokir, lan yen wis serius, mesin bakal "mendidih";

3. Gagal kipas adhem:Kipas pendingin rusak utawa kabel kiro-kiro singkat, sing nyebabake kipas bisa digunakake utawa kipas pendinginan muter kanthi alon, sing bakal nyebabake panas mesin ora bisa ngilangi, lan suhu banyu mesin kasebut kanthi alami bakal munggah ;

4. Gagal termostat:Termostat minangka piranti sing ngontrol jalur aliran coolant. Sawise macet utawa gagal, ukuran sirkulasi mesin mesthi kena pengaruh, lan panas mesin ora bisa dibuwang kanthi efektif;

5. Gagal pompa banyu:Sawise pompa banyu gagal, banyu konduksi panas mesin ora bisa disebar lan dianyari wektu, mula suhu banyu bakal munggah kanthi cepet sawise mesin diwiwiti, lan lampu peringatan suhu banyu ing dashboard ing mobil uga bakal urip .