Warta Industri

Apa jinis sistem pendingin mobil?

2021-08-17

1. adhem-adhem
Sistem pendinginan mobil sing adhem cair sirkulasi cairan liwat pipa lan saluran ing mesin. Nalika cairan mili liwat mesin suhu tinggi, nyerep panas, mula nyuda suhu mesin. Sawise cairan mili liwat mesin, mula banjur pindhah menyang exchanger panas (utawa radiator), lan panas ing cairan kasebut dibuwang menyang udhara liwat penukar panas.

2. adhem-adhem
Sawetara mobil awal nggunakake teknologi pendingin udara, nanging mobil modern meh ora nggunakake cara iki. Cara pendinginan iki ora kanggo sirkulasi cairan ing mesin, nanging kanggo ngilangi panas saka silinder liwat sirip aluminium sing dipasang ing sisih ndhuwur blok mesin. Kipas angin kuat ing seprei aluminium iki kanggo ngilangi panas ing udara, saengga adhem mesin kasebut. Amarga umume mobil nggunakake pendinginan cair, artikel iki bakal fokus ing sistem pendingin cair. Ana akeh pipa ing sistem pendingin ing mobil. Kita miwiti karo pompa lan mriksa kabeh sistem siji-siji. Ing bagean sabanjure, kita bakal njlentrehake macem-macem komponen sistem kanthi rinci. Sawise pompa ngirim cairan menyang blok mesin, cairan kasebut mulai mili ing saluran mesin ing sekitar silinder.