Warta Industri

Sistem Pendinginan Otomatis

2021-08-20

Umume energi ing bensin (udakara 70%) diowahi dadi panas, lan ngilangi panas iki minangka tugas sistem pendingin mobil. Nyatane, mobil sing nyopir ing dalan gedhe, panas sing ilang amarga sistem pendinginan cukup kanggo dadi panas omah loro biasa! Yen mesin dadi adhem, mesin bakal nyepetake komponen, saengga bisa nyuda efisiensi mesin lan ngasilake polutan.

Mula, fungsi penting liyane saka sistem pendinginan yaiku anget mesin kanthi cepet lan jaga ing suhu sing tetep. Bahan bakar terus diobong ing mesin mobil. Umume panas sing digawe ing proses pembakaran dibuwang saka sistem pembuangan, nanging sawetara panas tetep ana ing mesin, mula dadi panas. Nalika suhu pendingin udakara 93 ° C, mesin tekan kondisi operasi sing paling apik. Ing suhu iki: suhu ruangan pembakaran cukup kanggo nguap kabeh bahan bakar, saengga bisa ngobong bahan bakar lan nyuda emisi gas. Yen minyak pelumas sing digunakake kanggo pelumasi mesin luwih tipis lan viskositas luwih murah, komponen mesin bisa luwih fleksibel, lan energi sing dikonsumsi mesin sajrone muter puteran dhewe uga bakal dikurangi, lan bagian logam bakal ora gampang dipakai.