Warta Industri

Efek saka intercooler mobil

2021-08-23

Salah sawijining sebab kenapa mesin turbocharged duwe tenaga luwih akeh tinimbang mesin biasa yaiku efisiensi pertukaran udara luwih dhuwur tinimbang asupan alami mesin biasa. Nalika udhara mlebu ing turbocharger, suhu bakal munggah banget, lan kapadhetan bakal saya mundhak. Intercooler tumindak adhem hawa. Hawa suhu tinggi digawe adhem saka intercooler banjur mlebu ing mesin. Yen intercooler kurang lan udhara suhu tinggi sing dipasang kanthi super langsung mlebu mesin, mesin bakal rusak utawa malah bisa mati amarga suhu udhara sing gedhe banget.

Amarga suhu gas exhaust sing dibuwang dening mesin dhuwur banget, konduksi panas liwat supercharger bakal nambah suhu hawa intake. Menapa malih, Kapadhetan udhara bakal nambah ing proses kang teken, kang mesthi mimpin kanggo Tambah ing suhu udhara, mangkono mengaruhi efficiency daya engine. Yen sampeyan pengin luwih nambah efisiensi pangisian daya, sampeyan kudu nyuda suhu hawa intake. Data nuduhake yen ing kondisi rasio udhara-bahan bakar sing padha, daya mesin bisa ditambah 3% nganti 5% kanggo saben nyuda 10 ℃ ing suhu udhara daya.

Yen udhara supercharged uncooled lumebu ing kamar pangobongan, saliyane kanggo mengaruhi efficiency daya saka engine, iku uga gampang kanggo nimbulaké suhu pembakaran engine dadi dhuwur banget, nyebabake malfunctions kayata nuthuk, lan bakal nambah isi NOx ing engine. gas exhaust, nyebabake Polusi udara. Kanggo ngatasi efek salabetipun sing disebabake kenaikan suhu udhara supercharged, perlu nginstal intercooler kanggo nyuda suhu hawa asupan.