Warta Industri

Kepiye njaga intercooler pendinginan?

2021-08-24


Pembersihan eksternal (metode pembersihan mobil):
Wiwit intercooler dipasang ing ngarep, saluran radiator intercooler asring diblokir dening godhong, endhot (lenga hidrolik kebanjiran saka tank lenga kemudi), lan liya-liyane, sing ngalangi panyebaran panas saka intercooler, mula papan kasebut kudu ana. diresiki ajeg. Cara reresik yaiku nggunakake pistol banyu kanthi tekanan rendah kanthi sudut tegak lurus karo bidang intercooler kanggo alon-alon siram saka ndhuwur menyang ngisor utawa saka ngisor menyang ndhuwur, nanging ora kudu disiram kanthi diagonal kanggo nyegah karusakan ing intercooler. .


Reresik lan inspeksi internal (cara pembongkaran, inspeksi lan reresik):
Pipa internal intercooler asring diiringi rereget kayata sludge lan permen karet, sing ora mung nyuda saluran aliran udara, nanging uga nyuda kapasitas pendinginan lan pertukaran panas. Mulane, pangopènan lan reresik uga perlu. Umume, interior intercooler kudu di resiki lan dipriksa saben taun utawa nalika mesin dirombak utawa tangki banyu dilas lan didandani.

Cara reresik: Tambahake solusi banyu sing ngemot abu soda 2% (suhu 70-80 ° C) ing intercooler, isi, lan ngenteni 15 menit kanggo ndeleng manawa ana bocor ing intercooler kasebut. Yen prelu, kudu dibongkar lan dipriksa, lan didandani nganggo las (padha karo ndandani tangki banyu); yen ora ana bocor, goyangake bolak-balik, baleni kaping pirang-pirang, tuang losion, banjur iseni nganggo larutan banyu bersih sing isine awu soda 2% kanggo mbilas. Nganti cukup resik, tambahkan banyu panas sing resik (80- -90 ° C) kanggo diresiki nganti banyu sing dibebasake wis resik. Yen njaba intercooler diwarnani minyak, bisa diresiki nganggo banyu alkalin. Caranipun: rendhem lenga ing lye lan copot nganggo sikat nganti wis resik. Sawise diresiki, gunakake udara sing dikompres kanggo garing banyu ing intercooler utawa garing supaya alami. , Banjur sambungake pipa asupan mesin. Yen sampeyan ngerteni manawa inti intercooler reget banget, prelu mriksa kanthi tliti ing endi ana bocor ing filter udara lan pipa asupan udara, lan ngilangi kesalahan kasebut.