Warta Industri

Kenapa turbo nggunakake intercooler mesin?

2021-08-25

Iki sejatine ana gandhengane karo kualitas lan suhu udara. Amarga suhu udhara sawise turbocharging bakal mundhak amarga kompresi, iki minangka prinsip fisik dhasar, lan kabeh jinis AC saiki nggunakake prinsip iki.

Umume, regane suhu gas sing mundhak sawise tekanan kudu dideleng miturut kahanan kerja turbocharger. Umumé, kacepetan sing luwih dhuwur, tekanan tekanan sing luwih dhuwur, lan suhu sing luwih dhuwur. Iki minangka data saben taun. Nanging saiki, umume mundhak kira-kira 40 nganti 60 derajat. Ditambah karo suhu udhara asli, gas bertekanan bocor lan gampang ngobong wong.
Keuntungan nginstal intercooler yaiku sampeyan bisa mbukak inlet udara ing kompartemen mesin kanggo ngalihake hawa sithik ing njaba lan tekan intercooler supaya adhem.