Warta Industri

Peranan kondensor AC

2021-08-31

Proses kerja kondensor AC kaya ing ngisor iki: refrigeran mendidih ing suhu tekanan, sing luwih murah tinimbang suhu obyek utawa cairan sing bakal didinginkan. Kompresor terus-terusan nyedhot uap sing diasilake ing evaporator, dikompres menyang tekanan kondensasi, banjur dikirim menyang kondensor, ing endi tekanan digawe adhem lan dikondensasi dadi cairan ing tekanan, lan panas sing dibebasake sajrone pendinginan lan kondensasi. refrigerant ditransfer menyang cooling Kanggo medium (biasane online digunakake ing AC kamar komputer), suhu kondensasi sing cocog karo meksa kondensasi kudu luwih dhuwur tinimbang suhu ing medium cooling, lan Cairan condensed lumebu ing evaporator liwat expansion. katup utawa unsur throttling liyane.

Sajrone siklus, kompresor duwe peran kanggo ngompres lan ngangkut uap pendingin lan nyebabake tekanan ing penguap lan tekanan dhuwur ing kondensor. Minangka inti saka kabeh sistem; katup throttle mudhun ing refrigerant. Tumindak tekanan lan ngatur aliran kulkas sing mlebu menyang penguap; evaporator minangka piranti sing ngetokake energi adhem, lan kulkas nyedhot panas obyek sing bakal digawe adhem ing penguap, supaya bisa nggayuh tujuan ngasilake energi adhem.