Warta Perusahaan

Apa efek operasi produksi tabung las frekuensi tinggi babagan kualitas las?

2021-07-08

1. Tekanan las minangka salah sawijining parameter utama proses las. Sawise rong sisih bilet tabung digawe panas nganti suhu las, biji-bijian kristal logam biasa dibentuk kanthi tekanan ekstrusi, yaiku kristalisasi bebarengan ngasilake pengelasan, lan tekanan las nyebabake kekuwatan lan kateguhan las. Nalika tekanan las sing ditrapake sithik, ujung las logam ora bisa ditindhes kanthi lengkap, lan sisa residu non-logam lan oksida logam ing lapisan las ora gampang dibuwang amarga tekanan kurang, kekuatan jahitan las dikurangi, lan kekuwatan las gampang retak; nalika tekanan dhuwur banget Ing wektu iki, umume logam sing tekan suhu las dipencet, sing ora mung nyuda kekuwatan las, nanging uga ngasilake cacat kayata burr internal utawa eksternal sing gedhe banget. Mula, ing aplikasi praktis, tekanan las paling apik kudu dipikolehi miturut spesifikasi sing beda.


2. Kecepatan las uga minangka salah sawijining parameter utama ing proses las, sing ana gandhengane karo sistem pemanas, kecepatan deformasi jahitan las lan tingkat kristalisasi bebarengan. Ing welding frekuensi dhuwur, kualitas las nambah kanthi nambah kacepetan las. Iki amarga wektu pemanasan nyuda jembar zona pemanasan pinggiran lan nyuda wektu kanggo mbentuk oksida logam. Nalika kacepetan las mudhun, zona pemanas ora mung saya amba, nanging jembaré zona lebur uga owah kanthi panas input, sing nyebabake burrs internal dadi luwih gedhe. Ing las kacepetan rendah, panas input cilik lan las angel. Yen regane sing ditemtokake ora ditindakake Welding iku rawan cacat.
Mula, ing tabung gandheng frekuensi dhuwur, kacepetan las sing cocog kudu dipilih miturut spesifikasi sing beda, lan kacepetan las maksimum sing diidini dening peralatan mekanik lan peralatan las piranti diwatesi.

3. Sudut pambuka nuduhake sudut ing antarane loro-lorone tabung kosong ing sisih ngarep gulung. Sudut bukaan gegandhengan karo stabilitas proses pemecatan lan pengaruhe gedhe ing kualitas las. Nalika sudhut bukaan dikurangi, jarak ing antarane sudhut uga dikurangi, saengga bisa nambah efek jarak. Ing kondhisi sing padha, suhu pemanasan ing pinggir bisa ditambah, mula nambah kacepetan las. Yen amba bukaane sithik banget, jarak antarane titik pertemuan roller rem lan garis tengah bakal ditambah, saengga pinggiran ora bisa dipencet ing suhu paling dhuwur, saengga bisa nyuda kualitas las lan nambah konsumsi daya.